In de kleding van HLM Workwear is de super sterke stof CORDURA® gebruikt. Dit zorgt ervoor dat uw werkkleding langer mee gaat!

CORDURA® is een merknaam van verschillende soorten textiel. Deze soorten textiel hebben één belangrijke eigenschap gemeen; ze zijn bestand tegen zware belasting, zoals slijtage door schuren, slijtage door snijden en scheuren. Door de speciale coating is de stof waterdicht, vuilafstotend en tegelijkertijd ademend.

Over CORDURA®

CORDURA® is in 1929 ontwikkeld door het bedrijf DuPont en wordt nu geproduceerd door Invista. Vroeger werd dit materiaal vooral gebruikt om militaire kleding van te maken. Sinds de jaren ’70 is het mogelijk om de stof te kleuren, zo werd dit materiaal ook interessant voor de commerciële markt.

CORDURA® kniestukken HLM Workwear

Tegenwoordig wordt CORDURA® gebruikt in kleding waar zwaar werk in verricht wordt. Door de vele positieve eigenschappen van deze textielsoort, maakt dat het zeer geschikt is om te verwerken in de kwetsbare gedeeltes van werkkleding. Zo wordt CORDURA® verwerkt in werkkleding, zoals de werkkleding van HLM Workwear. De stof wordt gebruikt voor zakken en kniestukken op de HLM werkbroeken en de HLM overalls. In de praktijk blijkt dat werkkleding met CORDURA® veel langer mee gaat dan werkkleding zonder deze sterke stof.

Bekijk ons assortiment overalls en werkbroeken met CORDURA®